Rekrutteringsevent med Netto & ZOO

Tricked Esport Club
Uddannelse
Pro
December 19, 2022

En jobsamtale over et spil CSGO

Sådan lød programmet i korte træk, da vi torsdag d. 17. november bød indenfor i vores esport-center i Søborg sammen med Københavns Erhvervshus og Væksthusets Forskningscenter, til et nyt rekrutterings-event med esport som omdrejningspunkt.

Ca. 25 ledige borgere var mødt op på dagen og blev matchet med virksomheder, der for øjeblikket mangler arbejdskraft. Her var CV'et og de klassiske "hvorfor søger du jobbet?"-spørgsmål pakket langt væk. I højsædet var derimod det mellem-menneskelige møde, den gode stemning, teamwork og samarbejde om at løse opgaverne i spillet på bedst mulig vis. Præcis som dagligdagen på en arbejdsplads.

En ny og innovativ måde at sætte virksomheder og arbejdstagere sammen.

På dagen bød selveste beskætigelsesborgmester Jens-Kristian Lütken velkommen. Netto og Københavns ZOO var også repræsenteret på arbejdsgiver-siden. Derudover var Væksthusets Forskningscenter og Københavns Erhvervshus arrangør på begivenheden.

Eventet blev afholdt i Tricked's esport-center i Søborg.

Læs mere om rekrutterings-eventet nedenfor

Team ZOO vs. Team Netto

Tricked's esportcenter i Søborg udgjorde slagmarken, hvor ZOO og Netto hver især indtog et rum med 10 computere, der gav mulighed for at møde de ledige, spille løs sammen og snakke sammen i uformelle rammer.

Ét rum var dedikeret til Team ZOO, der holdt hof med deres repræsentanter, der både spillede aktivt med, og ved siden af talte med de ledige borgere om stort og småt - og jobmuligheder, selvfølgelig.

I det tilstødende rum huserede Team Netto, der tilsvarende havde en holdkaptajn, der sammen med et hold af ledige bød Team ZOO op til dans.

Spillet der var valgt til dagen var CSGO.

Et klassisk samarbejds-orienteret spil, hvor kommunikation og teamwork får dig længere end enkeltmands-præstationer, og hvor en hurtig snak om taktik gør verden til forskel, end at sidde alene og løse opgaverne selv. Præcis som opgaven var på dagen: at snakke sammen og se mulighederne udfolde sig.

Sofus Bynge: Vi oplever unge mennesker føle sig kompetente på en helt anden måde

"Til eventet oplever vi en masse unge mennesker føle sig kompetente på en helt anden måde. Ikke fordi de har vundet på banen i Counter-Strike, men fordi de føler sig set. Mange oplever som ledig at føle sig afvist af virksomheder og jobtilbud i en sådan grad, at de næsten ikke tør søge jobs. Så at vende processen på hovedet, og vise de ledige at virksomhederne faktisk rigtig gerne vil i dialog med dem - det giver en masse energi til at finde sin fremtidige arbejdsgiver" siger Sofus Bynge.

"For arbejdsgiverne er det en mulighed for at få et meget mere retvisende billede af hvordan den ledige passer ind i deres team - ikke på fagligheden, men på deres sociale og personlige kompetencer. Hvordan løser de problemer? Hvordan kommunikere de? Hvordan samarbejder de? Hvordan hjælper de andre til at være en del af holdet? Det gør at arbejdsgiver og ledige pludselig ser hinanden som mennesker - fordi de har været i kamp sammen, allerede inden jobsamtalen" slutter Sofus Bynge, der var tovholder på afviklingen af eventet.

Martine Remdrup, butikschef i Netto: Der kommer nogle sider frem, som kan være rigtig aktuelle for os i Netto

"Folk fokuserer ikke på om det halvt om halvt er en jobsamtale. Den del glemmer de lidt fordi de sidder og bliver så grebet af det her spil. Og så kommer der nogle sider frem som kan være rigtig aktuelle for os i Netto. Det er adrenalin, der er lidt pres på. Man skal tænke hurtigt, have mange bolde i luften. Det er en ren beskrivelse af min arbejdsdag. Så er det godt at se hvordan de håndterer de situationer" siger Martine Remdrup, der er butikschef i Netto.

Undervejs var Tricked Esport's trænere behjælpelige med at få teknik og eventet til at gå gnidningsfrit fremad, så deltagerne kunne koncentrere sig om at lære hinanden at kende.

Trænerne underviser til dagligt børn, unge og voksne, som går til esport i fritiden i Tricked Esport Club.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Written by

Markus Macholm Müller
Head of Communications
mmm@tricked.dk
Follow on Twitter
Copyright © Tricked.dk ApS - All rights reserved 2012-2022 - Support: support@tricked.dkTerms and conditions / Privacy policy / Cookies - CVR: 38716972
Rosenkæret 22A, st. - 2860 Søborg
Support
info@tricked.dk
91 11 11 11
Copyright © Tricked.dk ApS - All rights reserved 2012 - 2022
CVR: 38716972
Rosenkæret 22A, st. - 2860 Søborg