Minecraft-projekt med DSB skal forebygge ulykker for børn og unge på togperroner

Tricked Esport Club
Uddannelse
Pro
November 23, 2022

Livet på kanten er farligt - også i Minecraft

Stort Minecraft-projekt med DSB er nu offentliggjort og rulles ud på mellemtrinnet over hele Danmark med henblik på at forebygge ulykker for børn og unge på togperroner i hele Danmark. Projektet er en del af DSB's kampagne Livet på kanten er farligt.

De seneste mange måneder er det ikke kun børn og unge, der har fordybet sig i Minecraft i den daglige undervisning i Tricked.

Her har vores Minecraft-ekspert Theis Simonsen og vores projekt-team nemlig været i fuld gang med hakken og klodserne i et spændende Minecraft-projekt, der for øjeblikket offentliggøres af DSB i hele Danmark.

I projektet, der er døbt DSB Safety, har vi nemlig udviklet Københavns Hovedbanegård som en verden i det populære Minecraft Education.

Her skal børn og unge bevæge sig rundt på Hovedbanegården i Minecraft. De skal quizze og løser opgaver i den sjove Minecraft verden - og undervejs blive meget klogere på bremselængder og springende elektricitet, vejbomme og alle de mange farer der lurer, på de ellers så charmerende togstationer rundt i Danmark.

Tricked Esport's team har stået for udvikling, bygning og testning af Minecraft undervisnings-banen.

Læs mere om DSB Safety her

Undervisning i Minecraft skal løse et livsfarligt problem

Alt for mange børn og unge kommer til skade på togperroner i dag, og den tragiske statistik skal vendes.

Vejen til at forebygge ulukker går igennem involvering og undervisning. Og her er Minecraft et spil, der favner både den interaktive og kreative leg - og den aktive undervisning, hvor der løses opgaver.

(artiklen fortsætter efter billedet)

Samtidig simulerer Minecraft-verdenen virkelighedens perroner og togstationer, så eleverne kan tage deres nye viden direkte ud i den virkelige verden.

DSB Safety projektet bliver nu bredt ud i hele Danmark til mellemtrinnets klasser og elever. DSB og Alinea har tilmed udviklet undervisningsmateriale, som kan bruges af lærere i undervisningen.

Undervisningsmaterialet kan hentes her

Victor Bruun de Neergaard, Tricked Esport: "Sikkerhed bliver pludseligt sjovt, spændende, inspirerende for de unge"

"Vi er ekstremt stolte over at få lov til at samarbejde med DSB på det her mega vigtige projekt, omkring unges sikkerhed på perronerne. Minecraft: Education Edition er den helt rigtige platform at forsætte deres arbejde med forebyggelse af uheld med. Et traditionelt set lidt kedeligt emne, som sikkerhed, bliver pludseligt sjovt, spændende, inspirerende for de unge." siger Victor Bruun de Neergaard.

"Vi håber at alle folkeskoler i landet vil benytte sig af muligheden for at afprøve lektionen, uanset om det er i forbindelse med en kommende udflugt, emne omkring trafiksikkerhed, eller blot lærerens nysgerrighed" slutter Victor Bruun de Neergaard.

Vil du gå til Minecraft undervisning i Tricked Esport?

Vi har masser af hold for børn og unge, hvor vores dygtige trænere laver sjove projekter og spil i undervisningen hver uge. Læs mere om Tricked's Minecraft-undervisning ved at trykke lige her.

Hovedbanegården blev udviklet, bygget og testet i Tricked Esport's undervisnings-center på Rosenkæret 22A i Søborg. På billedet ses en af de unge test-spillere, der var forbi og hjælpe med at prøve verdenen af.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Written by

Markus Macholm Müller
Head of Communications
mmm@tricked.dk
Follow on Twitter
Copyright © Tricked.dk ApS - All rights reserved 2012-2022 - Support: support@tricked.dkTerms and conditions / Privacy policy / Cookies - CVR: 38716972
Rosenkæret 22A, st. - 2860 Søborg
Support
info@tricked.dk
91 11 11 11
Copyright © Tricked.dk ApS - All rights reserved 2012 - 2022
CVR: 38716972
Rosenkæret 22A, st. - 2860 Søborg