Tricked Academy vinder Talentligaen

Efter to store clutch-moments af Janus 'Minivildand' Villadsen, kunne Trickeds FIFA Academy kalde sig vindere af dette års Talentliga efter en sejr på 4-3 over R288 Esport.

Akademiholdet havde med nød og næppe spille sig ind i top 4 og dermed til Talentliga Finals efter et grundspil på 16 kampe mod alle Danmarks ungdomsafdelinger i FIFA. Efter en turbulent sæson som blandt andet bød på meget svingende spil og et meget uventet trænerskifte inden de sidste runder af grundspillet var der pludselig et stort pres på holdet hvis top 4 overhovedet skulle blive en mulighed.

Med tre kampe tilbage lå man nummer 7 ud af de 9 deltagende hold og var derfor tvunget til at vinde de resterende kampe, men efter et trænerskifte og nye taktiske ideer med holdet begyndte det heldigvis at vende for de talentfulde spillere. Med sejre over Brøndby, AaB og Sønderjyske i de sidste kampe var det pludselig en realitet at holdet fik muligheden for at kæmpe med om guldet i Talentligaen.

Sent sejrsmål over grundspillets vinder

I semifinalen ventede den suveræne 1'er af grundspillet, eSpuma, som havde vundet 14 ud af de 16 kampe i grundspillet og som selv måtte vælge hvilken modstander de ville møde ud af de 4 kvalificerede hold. Deres valg faldt på Tricked, hvilket i sidste ende viste sig at give bagslag.

Formatet i Talentligaen er præcis som i den danske eSuperliga, hvor man udvælger to spillere som spiller hver en kamp hjemme og ude og hvor udebanemål er afgørende ved uafgjort. Her skulle Tricked Esports Lucas 'Goldenboy' Guldmand på hjemmebane op mod eSpumas Anders Juul i den første kamp, mens Janus 'Minivildand' Villadsen havde udebanen i den sidste kamp mod grundspillets bedste spiller, Tobias 'Tobcel' Jensen.

Efter en sejr på 1-0 til Goldenboy var det derfor op til Minivildand at stå imod Tobcels tunge pres, men trods Minivildands forsøg på at holde Tobcel væk, var han bagud med 2-0 efter 60 minutter og dermed stod den samlet 2-1 til eSpuma. Med 5 minutter igen var stillingen stadig den samme, men efter et flot etableret angreb fandt Minivildand et hul i forsvaret og satte Tobcel af på ydersiden med Neymar, hvorefter han kunne sætte bolden ind bag keeperen til samlet 2-2 og en føring på udebanemål. Stillingen holdt hele vejen til slutfløjt og dermed var Tricked klar til finalen efter flotte præstationer af de to stortalenter.


Det sene sejrsmål over Tobcel og eSpuma kan ses ved at klikke her.

Langskud afgjorde finale-dramaet

I finalen ventede R288 Esport som blev 3'er i grundspillet og lige havde slået Brøndby Esport ud af semifinalen med 5-4. R288 stillede op med Mikkel Hønholt i den første kamp og den nyslåede eSuperliga-spiller Frederik 'Freddy' Olsen.

Endnu engang startede Goldenboy på hjemmebane hvor det store mål var at undgå et nederlag inden kamp 2. Dette lykkedes Goldenboy endnu engang med efter en flot offensiv indsats som med 5 minutter igen gav ham et udgangspunkt på 2-1 og med bolden på fødderne. Desværre formåede han ikke at beholde bolden og efter et hårdt pres fra Hønholt kunne han løbe direkte ned og score et flot mål til slutresultatet 2-2 og dermed 2 udebanemål til R288, som næsten viste sig at blive fatale.

Med et 2-2 resultat i bagagen stod det derfor klart at Minivildand enten skulle vinde kampen eller selv op og lave mindst 2 mål uden at tabe, hvis ikke sejren skulle gå til R288. Det startede dog også godt, da Minivildand efter blot 10 minutter fandt plads på venstre side af feltkanten hvor hans Kulusevski helt fri kunne sparke bolden over i det lange hjørne til 1-0. Freddy slog dog tilbage kort før halvleg efter et par hurtige kombinationer, som resulterede i at en fri Ronaldo kunne sparke bolden ind i det korte hjørne til stillingen 1-1 og samlet 3-3, hvilket betød at føringen lå hos R288 på reglen om udebanemål.

Herefter fulgte en lang halvleg, hvor Freddy forsøgte at forsvare sin føring og intet plads gav til Minivildand omkring feltet, hvilket gjorde det svært at komme ind til målchancer, men som det var tilfældet i semifinalen, så skete der igen noget med blot 5 minutter tilbage. Her fik Minivildand endelig etableret et angreb og med 2 hurtige finter lykkedes det ham at finde plads lige udenfor feltet, hvor han med et hurtigt aftræk kanonerede bolden op i det lange målhjørne til stillingen 2-1 og dermed samlet 4-3 til Tricked. Kort efter lød dommerens slutføjt og derfor endte sejren i Grand Final med at gå til Tricked Academy som brød ud i en kæmpe jubel.


Det afgørende langskudsmål kan genopleves ved at klikke her.

Talentliga Finals blev streamet på vores egen Twitch-kanal og blev set af mere end 500 mennesker, som tilmed kunne opleve vores førsteholdsspiller, Oliver Høegh, kommentere kampen og flere gange bryde ud i jubel på akademiholdets vegne.

Truppen gennem hele Talentligaen bestod af følgende spillere:

Janus 'Minivildand' Villadsen - 21 år
Lucas 'Goldenboy' Guldmann - 16 år
Emil Eriksen - 19 år
Sem 'Semco' Westphal - 12 år

Derudover var Simon 'Maskinen' Friis også i truppen, men grundet efterskole var han ikke til rådighed i kampene. De førnævnte 4 spillere kom alle i spil op til flere gange i løbet af sæsonen.

Udover at spille for Tricked Academy er Janus 'Minivildand' Villadsen også indlemmet i vores trup til eSuperligaen, hvor vi repræsenterer Vejle Boldklub.

Ønsker man at gense hele Finals, kan den ses lige her.

Written by

Kent Brylle
Coach FIFA PRO
Kent@tricked.dk
Follow on Twitter
Copyright © Tricked.dk ApS - All rights reserved 2012-2022 - Support: support@tricked.dkTerms and conditions / Privacy policy / Cookies - CVR: 38716972
Rosenkæret 22A, st. - 2860 Søborg
Support
info@tricked.dk
91 11 11 11
Copyright © Tricked.dk ApS - All rights reserved 2012 - 2022
CVR: 38716972
Rosenkæret 22A, st. - 2860 Søborg